Jag har ett ställe

Ett ställe där jag får lugn och ro och frid i själen. Men också en plats där jag kan hämta kraft och energi för att orka med vardagen. Det är en plats jag kan kalla för hemma. Visste ni förresten att ordet hemskt kommer av att någon är hemma mycket? Inte i första hand att något är otrevligt eller obehagligt, därför stavas hemskt med e och inte med ä. Hemma är för mig att ha en plats där det finns utrymme för trygghet och frihet och framförallt utveckling. Den skola vi har idag har haft en sådan ambition och har det fortfarande. Skolan ska vara en plats där alla får ta plats och ges plats att utvecklas, i sin egen takt och utifrån sina egna förutsättningar. Skolan ska kompensera för de brister som kan finnas i hemmets så kallade trygga vrå. Skolan ska lösa de flesta problem som kan uppstå när individen utsätts för kunskap i olika former. Vårt uppdrag är extra viktigt då vi ska skapa goda samhällsmedborgare som ska bidra till samhällets bästa. Men en trygg plats kräver trygga medarbetare d v s lärare som får tid att bedriva undervisning utifrån de bästa förutsättningarna. Och kunskap. Kunskap är makt och det finns många aktörer utanför skolan som gör anspråk på att ha den rätta lösningen på skolans alla problem. En quick fix som givetvis kostar pengar men erbjuder något som är till synes en lösning. Det finns dock ingen genväg till kunskap, att lära sig måste få ta tid. Lärarna, pedagogerna måste få tid till att undervisa, och att göra det de är bäst på, för att skapa det där stället, där våra ungar kan få växa och gro.13169955_10153791515219495_1891907544_o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>